چه کسی کاشی و سرامیک را می خواهد؟
بهترین کاشی ها برای بین کابینتی کدامند؟ با پیشرفت صنایع کاشی و سرامیک و ظهور کاشیهای مرغوب و کاشی سایز بزرگ با مقاومت بالا و نفوذپذیری کم این بدنه ها، دیگر استفاده از روشهای قدیمی برای نصب کاشی جوابگو نیست. طاقها هر کدام پوششهای مختلفی داشتند؛ پوششی که در دیگر ادوار تاریخی بیسابقه بودهاست. ↑ طاهری، ابوالقاسم. جغرافیای تاریخی گیلان، مازندران و آذربایجان از نظر جهانگردان. خوجا نظر در ۱۶۱۸ میلادی درگذشت. تیمور ضمن ساخت مساجدی در مناطقی از اصفهان، تبریز و شیراز، معماران ماهر این شهرها را هم به سمرقند انتقال داد تا در آنجا هم دست به خلق آثار جدید بزنند و این چنین بود که مساجدی به سبک چهارایوانه حتی در سمرقند ایجاد شد و گنبدها هم از چهارضلعی به شانزدهضلعی تغییر شکل دادند؛ بنابراین مسجد جامع اصفهان الگوی ساخت و تغییر بسیاری از مساجد بودهاست. پس از دورهای طولانی از ضعف زندگی شهری و منازعات خوانین در اصفهان، در سال ۸۷۴ اوزون حسن آق قویونلو اصفهان را تصرف کرد و کوشید تا شهر را رونق بخشد؛ هرچند بازسازی حیات شهری عملاً یک سده به طول انجامید. در ربیعالاول ۵۱۵ ه.ق این مسجد توسط اسماعیلیان به آتش کشیده شد و بعدها دوباره مورد بازسازی و ترمیم قرار گرفت.
اسماعیلیان در نقاط مختلف اطراف اصفهان ساکن بودند. مسجد جامع اصفهان که به مسجد جامع عتیق و مسجد جمعه اصفهان نیز مشهور است، یکی از بناهای تاریخی اصفهان در ایران است که قدمت آن به سدۀ دوم هجری قمری بازمیگردد. منع ورود امرا و مقربان پادشاهی به خانه و کاشانه مردم: در ضلع غربی گنبد نظامالملک، روی یکی از دیوارهای بلندی که چهلستون و گنبد را بهم متصل میکند لوح سنگی به خط ثلث برجسته و به طول یک متر و عرض ۷۲ سانتیمتر نصب شدهاست. دیوارها به رنگ قرمز و کاهگلی بود و در اطراف آن دیوار خشتی بلند و قطوری وجود داشت که مسجد را فرامیگرفت. همچنین، ارزیابیهایی وجود دارد که آیا یک ماده قادر به ایجاد جهش ژنتیکی، التهابات پوستی یا سمیت گسترده است یا خیر. برخی عقیده دارند که این غار در زمان حمله مغولان به عنوان زندان بهکار میرفته است. برخی قطعه زمین مورد استفاده برای احداث این بنا را، منزل مسکونی تخریبشدهٔ امیرکبیر دانستهاند و برخی دیگر نیز نوشتهاند که منزل امیرکبیر همراه با قسمتی از زندانخانهٔ دولتی و سیاهچال که بقایای گرمابهٔ مخروبهای بودند، در کنار چند انبار قدیمی، محل احداث تکیه دولت بوده است. لوحی دیگر در قسمت شرقی قرار دارد که اشعاری به فارسی روی آن نوشته شدهاست.
گالدیری میگوید رطوبتی که از طریق پشت بام یا از طریق صعود از زمین وارد مسجد شدهبود به شدت معماری آن را دچار آسیب کردهبود؛ پس سقف بهطور کامل به همان شیوهٔ قدیمی کاهگل شد و برای قسمتهای دیگر هم هواکش قرار دادهشد. در سدههای بعد و در دورههای ایلخانی، مظفری، تیموری، صفوی و قاجار نیز این مسجد تغییرات مهمی را از سر گذراند. ↑ لسان الملک (سپهر)، محمد تقی ۱۳۷۷ ناسخ التواریخ (بخش قاجار) ج ۱ ص ۸۸ و ۹۱. ↑ محمد بن بطوطه (۱۳۷۶). ↑ هنرفر، گنجینهٔ آثار تاریخی اصفهان، ۷۱-۷۱. این آبانبار هنگام پیگردی جهت روشن کردن وضعیت پی و مصالح به کار رفته درساختار دیوار شارستان شهر بلقیس برای مرمت اضطرای در سال ۱۳۹۰ در ضلع جنوبی شارستان شهر بخش کوچکی از یک سازه آجری شامل سردر ورودی و تعدادی پله کشف گردید که احتمال میرفت این سازه بقایای یک آبانبار است طی کاوش فصل پنجم شهر تاریخی بلقیس جهت روشن شدن وضعیت این ساختار یک ترانشه در ادامه سازههای قبل ایجاد گردید که مدتی پس از کاوش منجر به نمایان شدن بخش عظیمی از مخزن گردید، این قسمت از بنا به شکل یک دایره به قطر ۲۵/۴ و عمق ۵ متر در دل زمین با شفته آهک و آجر ایجاد گردیدهاست و قسمت داخلی آن بدون اندود بوده و تنها درنزدیک کف سازه حدود ۱ متر دارای یک اندود نازک آهک است.
در معماری مساجد ایرانی، در میان صحن، حوض آبی قرار دارد که تصویری از آسمان، که همان پرستشگاه مثالی است، در آن پدیدار میشود و کاشیهای گنبد را نمایان میکند. حاکمان در چند قسمت تغییراتی به وجود آوردند و نماهایی از مسجد را هم تزئین کردند. همچنین کار ثبت جهانی این اثر که از سال ۱۳۸۵ آغاز شده بود، چندین سال به طول انجامید و سرانجام در زمستان ۱۳۸۹، مرحله اول ثبت این اثر در فهرست میراث جهانی یونسکو به انجام رسید. با ظهور انقلاب صنعتی، تولید ابزارهای مرکب با ساختار پیچیدهتر مانند ماشینهای بخار و ژنراتورهای بخار برای صنعت و حمل و نقل در حال تحول آغاز شد. پیش از انقلاب ۵۷، ایران رشد اقتصادی سریعی داشت. در این زمان آنچه از غنایم جیحون تا انطاکیه به کشور میرسید، در این شهر انباشته میشد که باعث ساختوسازهای فراوانی کاشی شیشه ای استخری شد. روش کاری این دستگاه بهنحوی است که یک رشتهٔ پلاستیک وارد دستگاه میشود و در دمای بالایی از نوک افشانک بهصورت ذوبشده بیرون میآید و هر لایه را با این مواد مذاب شکل میدهد، استحکام لایهها به نحوهٔ سفت شدن آنها و میزان تماس با لایهها قبلی بستگی دارد. در سال ۴۴۲ هجری قمری طغرل سلجوقی دروازههای اصفهان را پس از یک محاصرهٔ طولانی و ویرانگر گشود؛ البته شهر بهسرعت بازسازی شد و ناصرخسرو در سال ۴۴۳ اصفهان را پررونقترین و بهترین شهر فارسزبانی که از آن گذر کرده، توصیف میکند.